Alle mogelijkheden van een warmtepomp?
Welke type, wat zijn de kosten, geluid, formaat, koelen tot terugverdientijd en zoveel meer. De vakmannen van InstalCenter leggen het graag aan je uit.

Warmtepomp

Nederland wil in 2050 energieneutraal zijn. De regering wilt dat we meer energieneutraal gaan wonen. Dat houdt in dat er gebruik moet worden gemaakt van een andere verwarmingsvorm dan een cv-ketel. Een Warmtepomp is daar een uitermate geschikte keuze voor, lees hier meer.

Een energie-neutrale woning?
Warmtepompen zijn een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd ons milieu te beschermen.

Een nieuwe CV-ketel of toch een Warmtepomp?
Start onze besparingstest en zie wat jij kunt besparen.

  • Woning zonder gas?

    Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van elektra en werkt niet op gas.

  • Elektra kosten verminderen?

    Wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen reduceer je ook nog eens op de elektrakosten.

Ontdek de top 3 warmtepomp opstellingen voor thuis

Water/water warmtepomp

Water/water warmtepomp

Bij een water/water warmtepomp gaat er een buis diep in de grond, die daarna het water opwarmt. De warmtepomp zet de warmte uit het grondwater om naar warmte voor jouw woning.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Bij een hybride warmtepomp hangt de CV-ketel naast de warmtepomp. De CV-ketel zorgt voor het warme tapwater en springt bij wanneer de warmtepomp de warmtevraag niet kan bijbenen.

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepomp

Bij een lucht/water warmtepomp zet de warmtepomp de koude lucht om in warme lucht. Perfect voor een warmtepomp die je buiten wilt plaatsen.

Welk Warmtepomp & type is het beste?

Onze vakman legt het voor je uit.

Wij helpen je graag goed op weg. Bekijk onze video’s met praktische tips, waar rekening mee te houden en verduurzaaming. Onze vakkundige totaalinstallateurs staan voor je klaar. Zou een hybride warmtepomp de beste oplossing zijn voor jouw woning? Onze InstalCenter bespreekt het graag met je.

Verminder je gaskosten

Bij de overstap naar een (hybride) warmtepomp is één van de voordelen dat er geen of nauwelijks meer gas gebruikt hoeft te worden. Alleen bij een hybride warmtepomp moet er af en toe gas gebruikt worden. De andere warmtepompen werken volledig op elektra.

Slim koelen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt je de woning in de zomer ook koelen. In plaats van warm water, stroomt er dan koud water door het laagtemperatuur afgiftesysteem. Dat systeem kan vloerverwarming zijn, maar tegenwoordig bestaat er ook muurverwarming of zelfs plafondverwarming. Ook kan men kiezen voor radiatoren die werken op een laagtemperatuur afgiftesysteem.

Warmtepomp Subsidieregelingen

Het aanschaffen van een warmtepomp is een serieuze investering. Gelukkig is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar die aangevraagd kan worden nadat de warmtepomp is aangeschaft. Deze subsidie kan momenteel oplopen tot wel €2.500,-. Het uiteindelijk bedrag is afhankelijk van de energieprestatie van het installatie en het soort warmtepomp waarvoor gekozen is.

Weinig onderhoud nodig

De compressor is het belangrijkste onderdeel van de warmtepomp en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Bij een warmtepomp hoeft er lang niet zoveel onderhoud gepleegd te worden als bij een cv-ketel. De meeste warmtepompen worden tegenwoordig ook van afstand gemonitord. Hierdoor worden storingen vroegtijdig door de installateur geconstateerd kunnen deze worden opgelost.

Een warmtepomp blijft natuurlijk wel een geavanceerde installatie, die wel af en toe nagekeken moet worden. Van der AA Cv is onder andere actief voor warmtepomp onderhoud in: Nijmegen, Ewijk, Beuningen en Druten. Zo houden we alles optimaal werkend en veilig!

Een warmtepomp met vloerverwarming

Zoals eerder al geschreven werkt een warmtepomp het beste op een laagtemperatuur afgiftesysteem. Vloerverwarming is daarom vaak perfect te combineren met een warmtepomp. Dankzij de vloerverwarming weet je zeker dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt.

Daarnaast is het huis de hele dag en nacht dezelfde -constante- temperatuur waardoor er een prettig binnenklimaat gecreëerd wordt.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen